Çayırova Akse Mahallesi’nde Yapı Kredi Bankası Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde mesleki ve teknik Anadolu lisesi öğrencilerinin katıldığı “Bayat Ekmekten Lezzet Doğar” temalı yemek yarışması düzenlendi. Yarışmaya 8 ilçedeki mesleki ve teknik Anadolu lisesinin yiyecek içecek bölümünden toplam 42 öğrenci katıldı. Yarışmada öğrenciler, bayat ekmekleri yaratıcı ve geleneksel tariflerle yeniden değerlendirerek jüri üyelerinin beğenisine sundu. Etkinlik kapsamında misafirlere geleneksel Türk yemekleri ikram edilirken, öğrencilerin hazırladığı ürünler hem sunum hem de lezzet açısından değerlendirildi. Yarışma alanında kurulan stantlar ziyaretçiler tarafından ilgiyle gezildi.
ÇAYIROVA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ DEMİR: “ÜRETİMİN, BEREKETİN, NİMETİN TEMSİLİ EKMEK İSRAF EDİLMEYECEK”
Yarışmayla ilgili bilgi veren Çayırova İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Demir “Yarışmamız özellikle meslek liselerimizde yiyecek içecek bölümü bulunan okullarımız arasında bayat ekmek üzerinden hem israfa hem tasarrufa dikkat çekmek istiyoruz hem de meslek liselerimize dikkat çekmek istiyoruz. Meslek liselerimizin üretkenliğine bu alandaki çalışmalarına dikkat çekmek istiyoruz. Bu vesileyle bayat ekmekten lezzet doğar temalı bir yarışma düzenledik. Toplam 42 öğrenci. Kocaeli ilinde bulunan yiyecek içecek hizmeti bulunan okullarımızdan katılan toplam 42 öğrencimizle… Biz özellikle üretimin, bereketin, nimetin temsili olan bayat ekmek üzerinden israfa ve israf olarak görülen gereksiz görülen tüm ürünlerimizin başka lezzetlere başka ürünlere dönüşebileceğini ve tekrar kullanılabileceğini doğaya, çevreye büyük bir katkı sağlayacağını ve yer yüzünde aç ve açıkta olan insanlara karşı bu konuda sorumluluğumuz olduğuna da dikkat çekmek istiyorum” dedi.
OKUL MÜDÜRÜ KOÇBAY: “AMACIMIZ EKMEK İSRAFININ ÖNÜNE GEÇEBİLMEK”
Yapı Kredi Bankası Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Tuncay Koçbay “Okulumuzun koordinesinde gerçekleştirdiğimiz yemek yarışmasındayız. Şu anda 7 okulumuz yarışmaya katılmış durumdalar ve esas burada temel amacımız öğrencilerimize farkındalık katmak algı oluşturmak mevcut ülkemizdeki gibi ekmek israfının önüne geçilebilmesi için neler yapılabileceğini farkındalık adına öğrencilerimizi bilinçlendirmek adına bu programı bu yarışmayı düzenledik. Tabi burada her ne kadar bayat ekmek konu olsa da bir bakıma öğrencilerimizin yine girişimciliğine destek olmak ayrıca öğrencilerimizin motivasyonlarını arttırabilmelerini ve kendilerine olan özgüvenlerini arttırdıklarını çünkü öğrencilerimiz mevcut bir üründen bayat ekmek ürününden farklı bir ürün oluşturmaya çalışıyorlar. Kendi girişimciliklerini ortaya koyuyorlar. Kendi hünerelrini ortaya koyuyorlar. Bu yüzden kıymetli buluyoruz. Geçmişte okul olarak pekçok yarışmalara katıldık. Dereceler aldık, kupalar aldık ve bu tür yarışmalar da gözlemlerimize baktığmızda öğrencilerimizin kendilerine güvenlerini geldiğini staj alanında daha başarılı olduklarını kendilerini geliştirmeye yönettiklerini gördük” dedi.
YARIŞMADA GEBZE MESEM BİRİNCİ OLDU
Yarışmada il Gebze MESEM birinci, Karamürsel MTAL ikinci, Gölcük Anadolu Kalkınma Vakfı Kız MTAL ise üçüncü oldu.


