Gebze Sultan Orhan Mahallesi 1113 Sokak’ta bulunan SEDAŞ’a ait trafo, adeta ölüm tuzağına dönüşmüş durumda. Alt kısmı kırılmış, iç aksamı dışarıdan görülebilecek halde olan trafo, her gün onlarca vatandaşın kullandığı kaldırım üzerinde tehlike saçıyor.
Mahalle sakinleri, bu görüntünün ihmalkârlığın açık bir göstergesi olduğunu belirterek SEDAŞ’a sert tepki gösteriyor. Elektrik gibi son derece riskli bir sistemin bu şekilde sahipsiz bırakılması, olası bir facianın kapısını aralıyor.
FACİA OLUNCA MI HAREKETE GEÇECEKSİNİZ?
Vatandaşlar, “Gebze gelişiyor deniliyor ama SEDAŞ’ın trafoları patlıyor, güvenlik sıfır!” diyerek yaşanan duruma isyan ediyor. Özellikle çocukların ve yayaların yoğun olarak kullandığı bir noktada bulunan trafonun bu halde bırakılması, büyük tepki çekiyor.
Her an bir elektrik kaçağı ya da patlama yaşanabileceğini belirten mahalle halkı, SEDAŞ yetkililerine açık çağrıda bulunuyor:
“Bir can yanmadan mı önlem alacaksınız?”
BU İHMALİN HESABINI KİM VERECEK?
Vatandaşlar, yetkililerin bir an önce harekete geçerek trafonun güvenli hale getirilmesini isterken, olası bir kazanın sorumluluğunun kimde olacağı sorusunu da gündeme taşıyor.
Gebze’de vatandaşın can güvenliği bu kadar ucuz olmamalı.


