Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Cami görevlileri  camiden çocukları kovdu

Darıca’da Ramazan ayı kapsamında düzenlenen bir etkinlik, cami derneğinin yöneticileri ile Darıca Belediyesi Başkanı Muzaffer Bıyık ve AK Parti Darıca İlçe Başkanı Köksal Şakar’ın da aralarında bulunduğu kısa süreli bir krize ve ardından tartışmalara neden oldu.

Darıca’da Ramazan ayı kapsamında düzenlenen bir etkinlik, cami derneğinin yöneticileri

Darıca Belediyesi tarafından camilerde çocuklara yönelik planlanan Hacivat-Karagöz gösterisi, ilçenin Kazım Karabekir Mahallesi’nde bulunan halk arasında Elmalı Camii olarak bilinen Ayşe Gümüşlüağa Camii’nde  müftülük çalışanlarının camideki çocukları teravih namazı sonrası camide yapılacak Hacivat karagöz etkinliği sırasında kovmasıyla tartışmalar başladı. İddialara göre cami derneği, gösterinin cami içerisinde yapılmasına izin vermedi.

“MÜFTÜLÜK HACİVAT KARAGÖZ ETKİNLİĞİNİ UYGUNSUZ BULDU” YANITI

Darıca Belediye  Başkanı ile AK Parti Darıca İlçe Başkanı Köksal Şakar’ın  cami görevlileriyle çocukların camiye alınmak istenmesi üzerine yapılan görüşmede cami görevlilerinin “Kararın, İlçe Müftüsü Selami Bağcı’nın talimatı doğrultusunda alındığı yönündeki bilgileri” yönündeki yanıtı ise tepkileri daha da arttırdı.  İddiaya göre cami görevlilerinin Ramazan ayının geleneksel eğlenceleri arasında yer alan Hacivat-Karagöz gösterisinin “uygunsuz” bulunarak engellendiği iddiası üzerine cami çevresinde bulunan vatandaşlar durumu Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’a aktardı.

DARICA BELEDİYE BAŞKANI BIYIK’IN KAYMAKAMLIK VE İL MÜFTÜLÜĞÜ İLE GÖRÜŞMESİ SONUCUNDA  KRİZ ÇÖZÜLDÜ
Yaşanan gelişmelerin ardından Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’ın devreye girdiği, Başkan Bıyık’ın ilçe kaymakamlığı ve il müftülüğü ile görüşmeler yaptığı, yapılan temasların ardından programın gerçekleştirilmesinin sağlandığı öğrenildi. Böylece planlanan etkinlik iptal edilmedi ve Darıcalı çocuklar Hacivat-Karagöz gösterisiyle buluştu.

Reklamı Geç