Dilovası Belediyespor’un U18’leri Türkiye şampiyonasına namağlup adını yazdırıyor. Tavşancılspor U18’leri namağlup şampiyon olarak elit ligine yükseliyor. Dilovası Yıldızları güçlü geliyor. Çerkeşlispor ve Diliskelesispor daha çok A takım odaklı çalışmalar yapsa da onlarda futbolun marka değerine katkı sağlıyor. Kulüplerin en büyük şansı arkalarında Hamza Şayir gibi Belediye başkanları var. Antrenör maaşlarını ödüyor. A’dan Z’ye malzeme desteği sağlıyor. Dilovası bölgesinde 3 tane zeminleri yeni pırıl pırıl sahalar var. Takımlar istedikleri zaman çalışıyor. Nüfusa ve talebe göre fazlasıyla yeterli tesisler yapıldı. Kendilerini gençlere adamış iyi de spor adamları var. Bu ortamda başarı kaçınılmaz olmalı. Emek, yürek, karakter ortaya koyan, gençlere spor yapabilecekleri ortam hazırlayan herkese teşekkürler.
Hereke’de ortam aynı, orada da Ecevit hoca var çok değerli bir isim. Onunda hayatı gençler. Çalışıyor, zaman harcıyor ve üretiyor.
Çayırova’da durum farksız, Çayırovaspor altyapısı kısa sürede Orhan Ken’le iyi bir yapılanma içine girdi. Çok çalışmanın karşılığını almaya başladı. Çayırova Belediyesi Eğitim Spor Kulübü de aynı şekilde çalışmanın karşılığını sportif başarılarla alıyor. Tesisleri imkanları var. Bütün kulüp yöneticileri ve antrenörler şampiyonluğu başarı kriteri olarak görüyor. En büyük şampiyonluk sevinci 1 gün sürüyor. En iyi başarı profesyonel takımlarda oynayacak seviyede oyuncular yetiştirip oralara verebilmektir. Spor ahlakıyla iyi bireyler yetiştirmektir. Türk futbolunda gençler için sistem zaten 15-16 yaşına gelince tıkanıyor.
Direksiyonu Gebze’ye doğru kırdığında insanların kendisiyle kavgası başlıyor.
Tesadüfler dışında sportif açıdan bir adım ileri gidemeyen bir kent. Ne yeterli tesisi var. Ne plan var ne program. Milyonluk nüfusa sahip olan Gebze’nin bir spor camiası kalmadı. Tayfunspor güzel işler yaptı. Devamlılık sağlamaları önemli.
Bu tarz başarıların devamlılığı için Gebze yerel idarenin desteği şart. 1-2 kişinin iki dudağı arasında istikamet belirleyecek olmak gelecek ve güçlü yapılanma adına umut verici gelmiyor. Sistem, altyapı, ortam her hattıyla bozuk.
Gebzespor bildiğimiz gibi bu sezon da kendisiyle kavga etti. U18 takımı bizi de görün dercesine başarıya imza attı. Gençlerin Türkiye şampiyonasına kalması sezonun tesellisi oldu. BAL liginde bir futbolcuya gol atsın diye 350 bin TL verip Türkiye şampiyonasına kalma başarısı gösteren aynı takımın, bu bölgenin gençlerine 3 bin liralık bir yemeği çok görenlerin gittiği yol; bu dünya da da, öbür dünyada da doğru yol değil.
Darıca’lı kulüpler 1.5 yıldır göçebe hayatı yaşıyor. Bölgenin istenmeyen üvey evladı gibi saha saha dolaştılar.
4 grupla ortalama 60 kişiyle Haftada 2 gün yarı sahada ne çalışılırsa, gençlere ne öğretilirse onları öğrettiler.
Darıca’lı takımlar hafta da 2 gün yarı saha çalışmasıyla hafta da 6 gün tam saha çalışan takımlarla aynı ligde mücadele ediyor veya edecek. Bu haksız rekabet değil de ne?
Neyseki Darıca’lı kulüplerinde esareti bayramdan sonra sona eriyor. Sabrın sonu selamettir.
Darıca Belediye başkanı Muzaffer Bıyık’ın öz kaynak sistemine verdiği değer çok kıymetli. Bakış açısı, samimiyeti, amatör sporlar içn büyük şans. Bir başarı elde edilecekse kendi çocuklarımızla başarılı olalım ve bizde her zaman destek verelim diyor ve bunun altını yaptığı işlerle doldurmaya çalışıyor. Böyle güzel bakış açısına sahip bir Belediye başkanının çevresi ve bu yolda yürüyeceği ekibi de bu düşünceye ve bu iyi niyete sahip olmalı.